Carne de gaina marinata cu condimente

21

Reteta clasica din India – carne de gaina marinata in iaurt, suc de lamaie, cu o cantitate mare de condimente.

Veti avea nevoie de:

  • 1 gaina
  • ½ ceasca de iaurt obisnuit
  • 2 linguri de suc de lamaie proaspat
  • 1 lingura de usturoi maruntit
  • 1 lingura de ghimbir curatat si ras (sau pisat)
  • 1 lingura de chimen macinat
  • 1 lingurita de coriandru măcinat
  • ½ lingurita de ardei rosu
  • ¼ lingurita de nucsoara macinata
  • ¼ lingurita de cuisoare macinate
  • ¼ lingurita piper negru macinat
  • 2 lingurite de sare (sau dupa gust)
  • Ulei
  • Ramurele proaspete de coriandru (sau patrunjel) pentru decorare
  • Felioare de castravete, ceapa rosie, rosii, lamaie (pentru garnitura)

Mod de preparare

Taiati gaina in cateva bucati mari, indepartati pielita si surplusul de grasime. Impungeti carnea cu o furculita in mai multe locuri, dupa care faceti cu cutitul taieturi pe diagonala pentru o mai buna patrundere a marinadei.

Intr-o strachina aparte amestecati marinada: iaurtul, sucul de lamaie sau otetul, usturoiul, ghimbirul, chimenul, coriandrul macinat, ardeiul rosu, nucsoara, cuisoarele, piperul negru si sarea. Amestecati bine, dupa care turnati marinada preparata peste gaină, frecand cu ea carnea pentru a o patrunde, intorcand bucatile de carne de cateva ori.

Acoperiti mancarea de gaina cu un capac si lasati-o in frigider pentru 8-12 ore (dar nu mai mult de 2 zile). Carnea marinata trebuie scoasa cu 30 de minute inainte de gatirea ei.

Scoateti gaina, indepartand surplusul de marinada si ungand-o cu ulei. Asezati bucaţile de carne pe grilajul uns cu ulei, coborati-le in tandir si coaceti-le pana vor fi gata, intorcandu-le de 3-4 ori. Durata de gatire – cel mult 45 minute.

Se serveste cu ramurele de coriandru si bucatele de castravete, ceapa rosie, rosii si lamaie.