Rata coapta

7

Veti avea nevoie de:

  • 1 rata
  • 0,5 kg de morcov
  • 1 pahar de nuci
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Rata se fierbe in apa clocotita timp de 10 minute, dupa care se scoate si se raceste. Dati morcovul pe razatoare mare. Miezul de nuca si morcovul se amesteca cu usturoiul dat pe razatoare. Cu aceasta compozitie umpleti rata si coaseti-o. Frecati rata cu sare si piper. Puneti-o in tandirul incalzit pina va fi gata (aproximativ 20-30 minute, pentru tandirul proaspat incalzit, şi pina la 45 minute, pentru partida a doua de produse).

Cand pasarea va fi gata, indepartati ata, scoateti morcovul si nucile si incadrati cu ele rata. Morcovul cu nuci sunt pur si simplu un deliciu, iar rata – ss te lingi pe degete!