Crevete gril la tandir

6

Crevetele gril in stil oriental vor deveni o gustare excelenta sau o mincare de baza, daca pentru garnitura se va servi varianta vegetariana a pastelor de orez (funchoza).

Veti avea nevoie de:

  • 1 kg de crevete
  • 1 pliculet de sos Teriaki pentru bucatele din fructe de mare
  • 2 linguri de susan
  • 1 ambalaj de paste de orez funchoza (150 g)
  • 1 morcov
  • 1 castravete
  • 1 ardei gras mediu
  • marar
  • 1 pliculet de ingrediente coreene

Mod de preparare

Crevetele se decongeleaza, se curata si se amesteca cu sosul Teriaki. Se lasa pentru o jumatate de ora.

Turnati peste pastele de orez (fanchoza) apa clocotita si lasati-le pentru 15-20 minute. Apoi strecurati-le bine si taiati-le (pentru a fi mai usor de amestecat toata compozitia).

Dati morcovul pe razatoarea pentru «morcov coreean», presarati-l UN PIC cu sare si zahar si framantati-l usor cu miinile. Taiati in fisii subtiri si lungi castravetele si ardeiul, taiati mararul.

Asezati in strachina legumele pe paste, adaugati ingredientele preparate si amestecati. Funchoza este gata.

Crevetele se infig in frigari, se presara cu susan si se coc la tandir (pe carbuni) cate 4-6 minute pina vor capata culoarea roz. Se servesc la masa cu funchoza. Pofta buna!