Samsa la tandir

5

O reteta clasica de gatire a unei mancari traditionale uzbece la tandir. Poate fi servita atit ca mancare de baza, cit si in calitate de gustare.

Veti avea nevoie de:

Pentru aluat:

  • 1,5 cescuta de faina
  • 1 lingurita de sare
  • ½ cescuta de apa

Pentru umplutura:

  • 400 g file de oaie si de vita
  • 1-2 cepe
  • 2 lingurite de sare
  • 50 g de grasime coada de oaie
  • piper negru macinat – dupa gust

Mod de preparare

Framantati aluatul nedospit. Lasati-l sa stea 15-20 minute.

Impartiti aluatul in bucatele a cate 40-42 g si intindeti din ele turte plate. In mijlocul turtei puneti umplutura si bucatelele de grasime coada de oaie.

Impaturiti aluatul sub forma de plic. Stropiti-i baza cu apa si lipiti-l pe peretii fierbinti ai tandirului. Stropiti samsaua cu apa rece, inchideti tandirul cu capacul pentru 20-25 minute.

Samsaua pregatita se unge cu grasime si se serveste la masa.